Werkgeluk – achtergrond


 

Artikelen over werkgeluk en gerelateerde onderwerpen

werkgeluk: gelukkig op je werk

Hoe word je gelukkiger op je werk?

Werkgeluk
Nederlanders zijn best blij met hun baan. Maar dat is iets anders dan gelukkig. Hoe word je gelukkiger op je werk (als een B&B in Spanje geen optie is)?

Charlotte van ’t Wout - 25 oktober 2016

Tijdens een gesprek op een borrel vertelt iemand enthousiast over haar werk: de collega’s zijn geweldig („net vrienden!”), het werk is uitdagend en leerzaam, ze zou het zelfs gratis doen. Want: „Mijn werk is mijn hobby!” Twintig minuten later dreigt bij jou een carrièrecrisis. Zou ze overdrijven? Of heb je zelf gewoon totaal de verkeerde baan uitgezocht?

Lees het hele artikel op NRC.nl

rebels

Wees eens rebels op je werk

Werkgeluk
Geef medewerkers vrijheid en autonomie, adviseren de Corporate Rebels. „Als je medewerkers als kinderen behandelt, gedragen ze zich ook zo.“

Annemiek Leclaire - 30 november 2017

Dit gaan we niet nog veertig jaar zo doen, zeiden Pim de Morree (31) en Joost Minnaar (31) in de zomer van 2015 tegen elkaar. De Morree werkte toen als technisch bedrijfskundige voor logistiek dienstverlener Vanderlande. Nanotechnoloog Joost Minnaar was na een internationaal studietraject als onderzoeker in dienst gegaan bij de Duitse technologiegigant Henkel in Barcelona. Maar gelukkig op hun werk? Totaal niet. Ze vonden de bedrijfsstructuur waaraan ze zich moesten onderwerpen hopeloos ouderwets. Ze waren de bureaucratie, de traagheid van beslissen, en het gebrek aan vrijheid zat. 

Lees het hele artikel op NRC.nl

What Google learned from its quest to build the perfect team

New research reveals surprising truths about why some work groups thrive and others falter.

BY CHARLES DUHIGG ILLUSTRATIONS BY JAMES GRAHAM FEB. 25, 2016

Like most 25-year-olds, Julia Rozovsky wasn’t sure what she wanted to do with her life. She had worked at a consulting firm, but it wasn’t a good match. Then she became a researcher for two professors at Harvard, which was interesting but lonely. Maybe a big corporation would be a better fit. Or perhaps a fast-growing start-up. All she knew for certain was that she wanted to find a job that was more social. ‘‘I wanted to be part of a community, part of something people were building together,’’ she told me. She thought about various opportunities — Internet companies, a Ph.D. program — but nothing ...

Lees het hele artikel in de New York Times

Burn-out: beroepsziekte nummer één

Hoe weet je of je op weg bent naar een burn-out, en voorkom je dat vervolgens? Ben Tiggelaar vraagt het zich deze week af. 

Ben Tiggelaar - 27 januari 2017

De cijfers zijn bekend, maar ik zet ze toch nog even op een rijtje. Gewoon, omdat ze zo volslagen krankzinnig zijn. Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 14 procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten. Zo’n 5 procent van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan langdurig thuis te zitten. Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. De jaarlijkse verzuimkosten gerelateerd aan een burn-out worden begroot op 1,8 miljard euro. Dat berekenden het CBS, TNO en Arboned. 

Lees het hele artikel op NRC.nl

'Er valt altijd ergens winst te behalen'

Week van de werkstress
TNO hielp bij het opstellen van 99 tips om stress op je werk tegen te gaan. We haalden de drie opvallendste eruit.

Anne Corré - 14 november 2017

Ieder jaar houden onderzoeksinstituut TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een grootschalige enquête onder Nederlandse werknemers. En ieder jaar blijkt: de kosten van stressgerelateerd verzuim stijgen. In 2015 kostte verzuim door werkstress Nederlandse werkgevers zo’n twee miljard euro.

Lees het hele artikel op NRC.nl

Waarom zwakte zo moeilijk bespreekbaar is aan de top

Werkdruk
Praten over zwaktes is taboe in de top van multinationals, psychologische begeleiding is zeldzaam. Maar soms wordt topbestuurders de druk te groot. 

Teri van der Heijden / Joris Kooiman - 21 juli 2017

Macht, prestige, rijkdom. Die begrippen associeert de buitenwacht met bestuurders van grote bedrijven. Zijzélf noemen ook andere kenmerken van hun baan. Eenzaamheid bijvoorbeeld, en excessieve druk, vooral in tijden van crisis. Falen is geen optie, laat staan afhaken. Maar wat als het allemaal teveel wordt?

Lees het hele artikel op NRC.nl

Buitenbeentje op je werk? Dat is niet erg

Interview
Bedrijven zouden rebelse werknemers moeten koesteren, betoogt econoom Alexa Clay. Hun onaangepastheid zorgt namelijk voor vooruitgang. 

Annemiek Leclaire - 20 november 2017

‘Buitenbeentjes verlangen naar de vrijheid om te dromen”, zegt econoom Alexa Clay. „Ze houden niet van strenge hiërarchieën en omgevingen die sterk op regels zijn gebaseerd. Bedrijven hebben daarom moeite met het rekruteren en behouden van misfits.” 

Lees het hele artikel op NRC.nl

Minder stress als Joy en Bincki er zijn

Kantoordieren
Voedingsmiddelenbedrijf Nestlé startte onlangs met een programma voor huisdieren op de werkvloer. Een goed idee? 

Daan Kool - 1 november 2017

Het is rustig op de verdieping van hondenvoermerk Purina in het Nestlé-gebouw in Amstelveen. Dat is meestal zo, vertelt Monique Du Bois. Als breeder consultant is ze zelf vaak op pad om bij dierenartsen, kennels en fokkers producten aan de man te brengen. Op kantoor heeft ze alleen contact met haar directe collega’s. Behalve als Ike er is. Dan krijgt Du Bois de hele dag door mensen aan haar bureau. Sommigen heeft ze nooit eerder gezien. Maar ze komen dan ook niet voor haar, ze komen voor Ike. „Hij heeft straks alweer een date”, vertelt Du Bois. „Met een meisje van legal.’’

Lees het hele artikel op NRC.nl

Geen gezeur, dit is jouw taak, dus succes

‘Holacracy’ is een manier om je bedrijf te structureren // Er zijn geen managers, werknemers hebben meerdere rollen in het bedrijf // Het wordt langzamerhand steeds populairder

Marleen Luijt - 26 maart 2014

Telt je bedrijf een handvol mensen, dan zijn de lijnen kort en weet je wat iedereen doet. Piet gaat over de boekhouding, Klaas is marketeer en mochten er vragen zijn, dan zit de baas schuin tegenover je. Maar wat als het klantenbestand groeit, de opdrachten groter worden en de taken ingewikkelder?

Lees het hele artikel op NRC.nl

Geluk is niet alleen een ping-pongtafel

Werkgeluk
Blije werknemers zijn productieve werknemers. Maar hoe zorg je daarvoor? Met een happiness officer, bijvoorbeeld. 

Loeka Oostra - 1 december 2017

Als Ammarai van der Linde op een verjaardag vertelt wat voor werk ze doet, zijn er twee reacties mogelijk. De jongere garde is lyrisch, de oudere generatie vraagt smalend of ze veel personeelsuitjes organiseert. Als happiness officer bevordert ze bij installatiebedrijf Guidion het geluk van medewerkers. „En dat spreekt nogal tot de verbeelding.” 

Lees het hele artikel op NRC.nl

Waarom we compassie nodig hebben op kantoor

Ben Tiggelaar - 23 december 2017

In mijn eerste maand in mijn eerste baan moest ik een nacht doorwerken aan een artikel. Tot mijn grote verrassing rinkelde de telefoon om drie uur in de ochtend. Mijn hoofdredacteur wilde even weten hoe het met mij ging. Nu, bijna 25 jaar later, is hij de eerste aan wie ik denk bij het schrijven van een stukje over compassie op het werk. Hij nam de moeite om zich in mij te verplaatsen en liet daar iets van merken.

Lees het hele artikel op NRC.nl

‘Hoe meer liefde op de werkvloer, hoe groter de creativiteit’

Interview
Geluk op het werk wordt niet veroorzaakt door beloning in geld of erkenning, ontdekte hoogleraar Teresa Amabile. Het slagen van een taak of een opdracht, hoe klein ook, is veel belangrijker.

Annemiek Leclaire - 25 september 2017

Gevraagd wat vijfendertig jaar onderzoek naar geluk op het werk haar geleerd heeft, zegt Teresa Amabile: „Dat werk een van de krachtigste manieren is om de menselijke geest tot een zo groot mogelijke hoogte te brengen.” Werk kan ons optillen, werk maakt het mogelijk het beste te geven wat we te bieden hebben, aldus Amabile. „Maar in te veel organisaties wordt die spirit de nek om gedraaid omdat leidinggevenden niet weten wat echt belangrijk is voor mensen op de werkvloer. Ze moeten meer nadenken over het effect dat ze op medewerkers hebben. Want organisaties doen het alleen goed als medewerkers op een bevredigende manier kunnen werken.”

Lees het hele artikel op NRC.nl

Baas, luister! Zo bespaar je ons een burn-out

Burn-out

Martine Kamsma - 22 september 2017

Hoe zorgen we ervoor dat minder mensen een burn-out krijgen? Bijna 500 lezers reageerden op die vraag. Redacteur Martine Kamsma las alle reacties en concludeert: we willen meer verantwoordelijkheid, maar minder worden afgerekend. Meer vrijheid, maar geen flexplekken. Wat overheerst is de behoefte aan „liefdevolle aandacht voor wie we zijn en wat we doen”.

Lees het hele artikel op NRC.nl

Rust om nóg harder te werken

Productiviteit

Loeka Oostra - 20 september 2017

Van middagdutjes tot meditatiecursussen – werkgevers besteden steeds meer werktijd aan uitgeruste medewerkers. Maar rust nemen met als doel daarna productiever te zijn, heeft dat wel zin?

Lees het hele artikel op NRC.nl

Een burn-out en de lastige zoektocht naar de juiste hulp

Burn-out

Rosan Hollak - 14 september 2017

Wie een burn-out heeft moet kiezen uit veel hulpverleners en behandelmethodes. Soms betaalt de werkgever, maar in veel gevallen moet je zelf betalen. Drie vragen over de lastige zoektocht.

Lees het hele artikel op NRC.nl

Wat zeg je tegen een collega die een burn-out heeft?

Burn-out

Anne Corré - 14 september 2017

Mensen die weer aan het werk gaan na een burn-out voelen zich vaak onbegrepen. Wat moet je als werkgever of collega doen? En wat vooral niet?

Lees het hele artikel op NRC.nl

Hoe je een partner met een burn-out kunt helpen

Burn-out

Martine Kamsma - 14 september 2017

Je kunt kleine dingen doen als je partner of gezinslid een burn-out heeft. Het allerbelangrijkste is: lichtpuntjes voorhouden.

Lees het hele artikel op NRC.nl

Burn-out lijkt veel voor te komen, maar wat is het nu eigenlijk?

Burn-out

Ellen de Bruin - 14 september 2017

Wat is er wetenschappelijk bekend over de oorzaken van burn-out? En vijf andere vragen.

Lees het hele artikel op NRC.nl

Kies liever voor een leider die de spotlights deelt

In tijden van crisis voelen velen zich aangetrokken tot dominante leiders, schrijft Natasha Bonnevalle. Maar je hebt meer aan leiders die een veilige omgeving creëren.

Natasha Bonnevalle - 30 augustus 2017

In tijden van crisis en onzekerheid blijken velen zich aangetrokken te voelen tot zelfverzekerde en dominante leiders. Gevoelens van machteloosheid en gebrek aan greep op het leven drijven mensen in de armen van assertieve en charismatische leiders. In de hoop dat die hen uit het moeras kunnen trekken.

Lees het hele artikel op NRC.nl


 

De wetenschap achter werkgeluk

World Happiness Report 2017 – Verenigde Naties

Het World Happiness Report van de Verenigde Naties publiceert resultaten van onderzoek naar geluk in het algemeen. In de editie 2017 wordt ook aandacht besteed

Meer lezen
klavertje vier: vier factoren die bepalend zijn voor werkgeluk
Schaufeli: 4 factoren die bepalend zijn voor werkgeluk

In een interview in NRC (zie een link naar het artikel hier) geeft hoogleraar Wilmar Schaufeli aan welke factoren van invloed zijn op werkgeluk. Hij

Meer lezen
self determination
Self Determination Theory

Self Determination Theory – van onderzoekers Deci & Ryan – doet onderzoek naar motivatie, persoonlijkheden en optimaal functioneren. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen drie

Meer lezen
Onderzoek naar Positive Workplaces (positieve werkomgeving)

In de positieve psychologie wordt onderzoek gedaan naar factoren die bijdragen aan “Positive Workplaces”, een positieve werkomgeving. Uit dit onderzoek blijkt dat de volgende vier

Meer lezen
Positieve psychologie en de Losada ratio

De onderzoeken van Seligman (1) laten zien dat hoe je naar bepaalde zaken kijkt, enorm van invloed is op zaken als post traumatische stress en

Meer lezen
Positieve psychologie en medische consequenties

Waar de aandacht op gericht is, is van grote invloed op het functioneren van mensen en op het functioneren van een organisatie. Dat lijkt zelfs

Meer lezen
Onderzoek naar rekbaarheid | veerkracht

Seligman heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van trainingen in veerkracht, onder andere op scholen en in het Amerikaanse leger. Doel van dergelijke programma’s

Meer lezen
Bloeien / flourishing gaat over een breder perspectief dan alleen tevredenheid met het leven
Seligman: 5 elementen van (werk)geluk

Martin Seligman – de grondlegger van de positieve psychologie – heeft zijn eerdere theorie (authentiek geluk – authentic happiness) een upgrade gegeven. Waar authentic happiness ging over

Meer lezen

 

Cijfers en business case voor werkgeluk