Wie is Ottention


 

Ivo Otten

Mijn naam is Ivo Otten en ik werk aan werkgeluk. Want organisaties die goed scoren op dat vlak presteren beter en zijn prettiger om voor te werken. Ik heb als verandermanager - met name in de non-profit - ervaring met reorganisaties, fusies, invoeren van nieuwe manieren van werken en het maken van een cultuuromslag.

Mijn focus

We brengen een belangrijk deel van ons leven door in organisaties - als medewerker, leverancier, klant, gast, student, patient, vrijwilliger. In de praktijk blijkt dat mensen het elkaar soms knap lastig kunnen maken in die samenwerking. Meestal gaat dit onbewust en onbedoeld, maar er gaat daardoor wel een hoop energie verloren.

Dit komt doordat we te veel afgaan op de automatische piloot van het klassieke managementdenken van top down en planning & control. Gevolg: misverstanden, werkdruk, frictie, bazen die niet luisteren, medewerkers die niet doen wat jij wilt, collega's die langs elkaar heen werken, de bureaucratie die belangrijker is dan de klant, e-mailboxen die vollopen, te veel en te lange vergaderingen en ga zo maar door. En het ergste is: we zijn er allemaal zo aan gewend geraakt dat we denken dat het erbij hoort. En ondertussen heeft 10% van de Nederlandse beroepsbevolking last van burn out verschijnselen.

Dit kan en moet anders. We moeten weer gaan organiseren met aandacht. Bijvoorbeeld door meer te richten op talenten dan op tekortkomingen van medewerkers. Of door op zoek te gaan wat al goed gaat - ondanks uitdagingen en tegenslagen - en dat uit te vergroten ("find the bright spot").

Op basis van onderzoek uit de positieve psychologie, appreciative inquiry en inzichten uit de recente managementliteratuur heb ik een aanpak ontwikkeld die daarbij helpt. Elementen uit die aanpak kunnen als losse modules worden geimplementeerd. Deze kunnen ook worden gecombineerd in een maatwerk integrale veranderaanpak.

Meer weten over werkgeluk? Klik dan hier. Meer weten over mijn aanpak? Klik dan hier.

Mijn achtergrond

Na mijn opleiding Bedrijfskunde ben ik gestart in de consultancy. Daar heb ik gewerkt aan vraagstukken rondom structuur, governance en besturing. Daarnaast heb ik training gegeven en mensen gecoached. Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar de sector ontwikkelingssamenwerking, waar ik ruim twaalf jaar met veel plezier en passie gewerkt heb, waarvan acht jaar als verandermanager.

Naast het projectmatig managen van de benodigde veranderingen, heb ik vooral veel plezier beleefd aan het ontwerpen en uitvoeren van organisatie-brede interventies. Voorbeelden hiervan zijn: een jaarlijks terugkerende leerdag, de kick-off van de nieuwe organisatie, cultuurdagen, scenarioplanning, leersessies met afdelingen en ontwikkeltrajecten met het management.

Als verandermanager heb ik twee bezuinigingsrondes begeleid, een succesvolle strategische herorientatie met veranderprogramma geleid (meer inkomsten en meer diversiteit aan inkomstenbronnen), de samenwerking met zusterorganisaties verstevigd en een fusietraject in 18 landen afgerond, Na twaalf inspirerende jaren in de sector ontwikkelingssamenwerking heb ik besloten om mijn liefde voor het verandervak vorm te geven als zelfstandig ondernemer / verandermanager.

Ik heb ervaring met zowel de harde kant (systemen, procedures, reorganisatie, structuur) als de zachte kant (cultuur, houding en gedrag) van organisaties en veranderingen. 

Contact

Ottention

Noordsingel 214

3032 BM Rotterdam

06-48 19 80 99

KvK nummer: 69726264